Tuesday, 18 May 2010

Reflective Room

The Courtyard Project is a collaborative project involving The Manchester Museum and 5th Year Architecture students from the Re_Map and Prototype studio units at Manchester School of Architecture.

A competition invited the students to design an environment within the Courtyard space at The Manchester Museum to align with the summer programme and exhibitions. A shortlist of five proposals were selected and developed further, a summary of which will be exhibited at the Museum from March 2010.

The Museum have selected Reflective Room to be taken forward and the project will be constructed in the Courtyard in June 2010. The student design team from the Prototype unit is led by Matthew Mills and will be assisted by unit tutors Nick Tyson and Ming Chung, along with Neil Thomas of Atelier One.

The Reflective Room will be fabricated and assembled by all students involved in the project in collaboration with technical assistance from Manchester Metropolitan University, The University of Manchester and The Manchester Museum.

Follow the progress of the project here: http://reflectiveroom2010.wordpress.com/

1 comment:

  1. I went to a contemporary art fair in Shanghai recently, which was a real eye-opener. Chinese contemporary art has come leaps and bounds from the watery Zen landscapes to huge canvases of strange-looking beings. The prices being asked and paid were huge too.
    Oriental, if not Chinese, my print of Jean-Léon Gérôme's painting, http://en.wahooart.com/A55A04/w.nsf/OPRA/BRUE-8BWS6R, bought some time ago from wahooart.com, is as lovely as ever.

    ReplyDelete